Painea mamei mele dragi...
Spalam cartofii bine, ii fiebem .
Decojim si radem intr-un vas mare, adaugam sarea, zaharul si drojdia , turnam apa calduta,
amestecam bine.
Cernem faina peste(trei pumnulete lasam ptr.masa de lucru), o framantam, o scoatem pe masa de lucru, mai framantam un pic si o punem la dospit in vasul presarat cu faina acoperit pentru doua ore.
Dupa cele doua ore , scoatem pe masa de lucru, o mai framantam odata ,ii dam forma dorita si o asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt( eu nu arunc hartia ,o mai folosesc la alta painica) Presaram cu faina , lasam inca 40 min. la dospit.
Introducem in cuptorul preancalzit la 200 °C timp de o ora si zece minute.
Dupa ce s-a copt, scoatem pe un gratar si o lasam la racit.
Mama mea cernea prima data faina intr-un vas, punea cartofii peste si asa mai departe, eu o fac invers ( e mai rapid ,se incorporeaza mai usor faina si ramane aerata, iar eu o framant cateva minute doar). Rezultatul e acelasi. La poze am adaugat poze si cu alte painici).
Va doresc : Pofta buna !