Eu cred ca noi am invatat sa mancam dupa revolutie si mai ales datorita bucatarasilor. Pana atunci , orice s-ar spune , nu am suferit de foame, dar stiam doar sa ne umflam burtile. De aceea am preferat pentru picnic doua retete mediteraneene, pentru ca provin dintr-un loc unde chiar si mancarurile pentru picnic se prepara cu un simt specific celor care stiu sa transforme mancatul intr-o arta.
Sunt usor de preparat la picnic si pot fi reincalzite pentru pranz sau o cina cu gust mediteranean.
"picnicul bucatarasilor"
Amestecati bulionul cu o lingurita de boia ( dulce cu iute ), miere, sosul de soia, tarhon si oregano, apoi ungeti pulpele de pui cu acest amestec. Puneti carnea de pui la marinat intr-un castron acoperit (nevasta-mea s-a spart in figuri si mi le-a marinat intr-un vas vidat pe care l-a tinut in frigider cateva ore ).
Dupa marinare, pulpele se pun pe gratar si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Se servesc cu sosuri mediteraneene reci.
Sos de iaurt si curry:
Intr-un bol amestecam iaurtul cu patrunjelul, sucul de portocale, curry si maioneza, apoi dam vasul la rece pana la servire.
Cand a venit randul sosului cu mango, a trebuit sa ma recunosc invins si sa predau stafeta Inei.
Ceapa o tocam marunt, iar mango si rosiile se toaca cubulete. Calim ceapa in ulei incins, adaugam cuburile de mango si lasam sa se inabuse timp de 2 minute. Adaugam si rosiile taiate cubulete si lasam la foc mic timp de 5 minute. Condimentam cu sare si piper.
1
Pentru ca focul sa patrunda carnea pana la os, crestati pulpele cu cutitul inainte de a le pune pe gratar.