Pulpe de pui marinate

de Mutulica in Mancaruri cu carne, 3 Iun 2018 | 3936 vizualizari

 

Eu cred ca noi am invatat sa mancam dupa revolutie si mai ales datorita bucatarasilor. Pana atunci , orice s-ar spune , nu am suferit de foame, dar stiam doar sa ne umflam burtile. De aceea am preferat pentru picnic doua retete mediteraneene, pentru ca provin dintr-un loc unde chiar si mancarurile pentru picnic se prepara cu un simt specific celor care stiu sa transforme mancatul intr-o arta.
Sunt usor de preparat la picnic si pot fi reincalzite pentru pranz sau o cina cu gust mediteranean.
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura cu miere
  • 5 linguri bulion
  • 1 lingurita amestec boia dulce + iute
  • oregano
  • tarhon
Sos de iaurt si curry:
  • 125 g iaurt
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • 50 ml suc de portocale
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri maioneza
Sos cu mango:
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 100 g mango taiat cuburi
  • 250 g rosii taiate cubulete
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui marinate:

  Amestecati bulionul cu o lingurita de boia ( dulce cu iute ), miere, sosul de soia, tarhon si oregano, apoi ungeti pulpele de pui cu acest amestec. Puneti carnea de pui la marinat intr-un castron acoperit (nevasta-mea s-a spart in figuri si mi le-a marinat intr-un vas vidat pe care l-a tinut in frigider cateva ore ).

  Dupa marinare, pulpele se pun pe gratar si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

    Se servesc cu sosuri mediteraneene reci. 

Sos de iaurt si curry:

  Intr-un bol amestecam iaurtul cu patrunjelul, sucul de portocale, curry si maioneza, apoi dam vasul la rece pana la servire.

  Cand a venit randul sosului cu mango,  a trebuit sa ma recunosc invins si sa predau stafeta Inei.

  Ceapa o tocam marunt, iar mango si rosiile se toaca cubulete. Calim ceapa in ulei incins, adaugam cuburile de mango si lasam sa se inabuse timp de 2 minute. Adaugam si rosiile taiate cubulete si lasam la foc mic timp de 5 minute. Condimentam cu sare si piper.

TIPS-URI

1

Pentru ca focul sa patrunda carnea pana la os, crestati pulpele cu cutitul inainte de a le pune pe gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (30)

Mutulica 1

04.06.2018, 16:02

Da , Scumpicioaso , dar aveam martori...

kytz 1

04.06.2018, 17:46

Îmi place foarte mult meniul propus! Bravo și succes!

Bya Ralu 1

30.07.2018, 21:28

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui lipicioase cu piure de cartofi pufos