Mie imi plac cartofii gratinati tare mult,am preparat si alte versiuni,astazi am ales versiunea combinatie:cartofi,ceapa,parmezan,mozzarella si kaiser.
Cartofii se curata de coaja,se spala si se scurg bine de apa.Se taie in felii subtiri si se pun intr-o forma termorezistenta.
Cuptorul se preincalzeste la 200° C.
Ceapa se curata si se taie in fasii subtiri.
Apoi se pune peste cartofi.
Se presara parmezanul ras peste cartofi si ceapa.
Se taie mozarella in felii si se aseaza uniform peste cartofi.
Apoi se pune putina sare si piperul mozaic.
Se taie felii de kaiser si se pun deasupra.
Smantana daca este prea groasa se subtiaza cu putin lapte.
Apoi se toarna in forma rezistenta peste compozitie.
Se adauga la cuptor,pe sina mijlocie,la 200 ° C pentru circa 40 de minute.
Se servesc calzi.
1
Se pot servi pe post de garnitura langa preparate de carne
2
Se poate prepara si o salata.
3
De preferat sunt cartofii albi.