Oua umplute ca la mama acasa

de rivka in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2009 | 15512 vizualizari

 

Va prezint cu drag o reteta care o cunoastem toti din copilarie, nelipsitele de pe masa de sambata : ouale umplute cu ficatei.
Va voi prezenta varianta care aparea la noi pe masa, fara fite, simple si cuminti, desigur se pot orna dupa cum va duce fantezia, dupa preferinte si dupa sezon.

 

INGREDIENTE

  • oua fierte tari(8)
  • 1 caserola mica ficatei pasare(pui)
  • 1 ceapa mare
  • cativa catei usturoi
  • condimente(sare, piper,boia iute , eventual condimente pentru pui)
  • maioneza(1 lingura mare)
  • smantana sau iaurt
  • verdeata(de preferat patrunjel)
  • putin ulei(eu am folosit de masline)
  • muratura, castraveti murati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute ca la mama acasa:

Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou.

Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste in putin ulei(eu am folosit de masline) si se adauga ficateii, sare, piper boiaua de ardei(daca doriti puteti pune si condimente pentru pui, nu exagerati cu condimentele e mai bun sa-si pastreze gustul de baza), eventual putina apa, se mesteca din cand in cand cu o lingura de lemn si se lasa sa se innabuse ficateii sub capac la foc mic cateva minute.

Cand ficateii sunt gata se amesteca intr-un castron galbenusurile cu patrunjel tocat marunt,ficateii tocati,si sucul de ceapa de la ficatei, bine de tot cu o lingura de lemn pana obtinem o pasta.Se gusta eventual daca mai doriti condimente dupa gust.

Cu o lingura se umple din aceasta compozitie ouale , se freaca o lingura de maioneza cu putina smantana(sa nu fie gretoasa) si se toarna deasupra oualor, se presara cu patrunjel tocat fin.

Se servesc reci impreuna cu un castravecior murat.

Din compozitia ramasa se unge o felie de paine sau un biscuite(dupa cum va lasa kilogramele).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu serviti de obicei carne impreuna cu produse lactate se poate lasa smantana deoparte si acoperi doar cu maioneza.

2

Nu folositi exagerat de multe condimente, cel mai bine e sa sa rezervati la cele de baza, ceapa, usturoi , piper, sare si boia de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (3)

Miha 1

01.09.2009, 18:14

Ce pofta mi s-a facut!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Amuse bouche