Oua prajite in stil turcesc cu sos de iaurt si unt picant

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 27 Apr 2016 | 3060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul de iaurt:
  • 3 linguri iaurt degresat
  • cateva frunze de patrunjel tocate
  • cateva frunze de marar tocate
  • 1/2 catel de usturoi pisat
  • sare/piper
  • Pentru untul picant:
  • 2 linguri unt
  • 1/2 lingurtia fulgi chili
  • 1/2 lignrutita paprika afumata
  • 1 lingurita ulei de cocos sau de masline
  • Pentru servit:
  • mix frunze de salata si flori comestibile
  • legume si fructe proaspete
  • 2 oua
  • 2 pita din faina integrala(reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/pita-din-faina-integrala-77354.html)
  • Frunze menta proaspata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua prajite in stil turcesc cu sos de iaurt si unt picant:

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt si se pastreaza la frigider pana in momentul serviirii. 

Se incalzeste uleiul de masline/cocos si untul intr-o cratita mica si se amesteca cu fulgii de chili si paprika. 

Se prajesc ouale in foarte putin ulei 2-3 minute. 

Se ung pita cu sosul de iaurt, se aseaza cate un ou pe fiecare si se stropesc cu untul picant. 

Se servesc cu salata, frunze de menta si legume/fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua prajite in stil turcesc cu sos de iaurt si unt picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kytz 1

17.04.2017, 11:16

Un mic dejun perfect pentru mine!

Rahela Velicu 1

17.04.2017, 20:57

Xandrinne 1

18.04.2017, 09:18

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu "ceva fin" si cascaval "DeSenvis" de la Delaco