Vă invit să încercați o plăcintă absolut delicioasă și foarte ușor de pregătit. Eu am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Oana Igretiu (savoriurbane)
Într-un bol încăpător pui toate brânzeturile (le-am ras și pe cele sărate), smântâna și ouăle. Mixezi totul bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Poți pune usturoi proaspăt zdrobit, dacă dorești. Adaugi apoi cozile de ceapă verde și verdeața tocată.Amesteci totul bine cu o lingură.
Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Desfaci pachetul cu foi de plăcintă și le numeri: 13 bucăți am avut eu. Am decis să le împart așa: 4, 4, 5. Ungi vasul yena cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Din mixul de umplutură scoți deoparte 2 polonice bune (ele vor fi puse deasupra plăcintei). Restul de umplutură o împarți în 2 și torni acum jumătate. Nivelezi cu spatula și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu stratul intermediar compus din 4 foi (stropite cu ulei și ele), apoi torni a doua jumătate de umplutură și aduci marginile foii deasupra, apoi închei cu ultimele 5 foi: 2 foi puse normal, apoi aduse spre centru colțurile foilor ce atârnă iar ultimele 3 foi puse tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite).
Deasupra torni cele 2 polonice de umplutură puse deoparte și decorezi cu jumătăți de roșii cherry.
Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 30 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Reduci căldura la 160 C și o mai lași 15 minute la cuptor. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.