Este clar, orezul de orice tip va fi si in orice mod, il voi pregati de-acum inainte numai la multicooker.
Foarte bun a iesit si nici n-am avut grija lui!
Am avut un pui de la tara din care am preparat si friptura si supa, asa ca am folosit supa si la orez.
Ardeiul copt l-am avut la congelator.
Spalam orezul si il lasam in apa pana pregatim restul ingredientelor.
Luam doua linguri de grasime din supa, dupa ce s-a ridicat la suprafata, si am pus-o in vasul multicookerului.
Tocam ceapa marunt.
Conectam aparatul la sursa de curent, apasam butonul MENU si setam programul FRY pentru 10 minute.
Cand se incinde grasimea in vas, adaugam ceapa si lasam sa se prajeasca mestecand cu spatula, din cand in cand.
Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul, asa congelat si tocat marunt si il lasam pana la finalizarea programului.
Apoi adaugam foile de dafin, cimbru, sare si piper, orezul si omogenizam.
Punem supa, inchidem capacul, setam programul RICE(de la butonul MENU) si apasam butonul START.
Cand programul este finalizat, aparatul trece pe modul KEEP WARM, il deconectam de la sursa de curent si scoatem vasul.
A iesit foarte bun si nu s-a lipit cum se intampla de multe ori, pregatindu-l pe aragaz.
Se serveste ca garnitura la diverse fripturi sau peste, noi am servit cu friptura de pui.
1
La final se poate presara peste orez, patrunjel tocat sau marar, dupa preferinta.
2
Supa de pui se poate inlocui cu apa.