O mancare aparent simpla...insa cu un gust minunat! Daca iubiti legumele atunci reteta este pentru voi...daca nu le iubiti...preparati-l ..cu pui! :))))))
Legumele le vom coace pentru un plus de savoare.
Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele mai putin telina care o vom da pe razatoare fara sa o punem alaturi de celelate legume la cuptor.
Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume.
Le-am copt la 200 de grade pentru 30 de minute sau le tineti pana se inmoaie potrivit.
Punem in cratita uleiul si 1/2 de pahar de apa si apoi toate legumele coapte. ( eu le iau cu tot cu foaia de copt si torn usor deasupra cratitei avand grija sa nu pierd sucul legumelor. Adaugam si telina rasa.
Amestecam putin si lasam sa inabuse doua trei minute apoi adaugam apa si lasam la foc mic spre potrivit cu capacul pus, sa se inmoaie bine legumele. Punem si pasta de ardei, sucul de rosii( numai dupa ce legumele sunt foarte moi), usturoiul zdrobit, si condimentam cu sare, piper, foaie de dafin. boia. Pentru un gust dulce acrisor adaugam si putin zahar. La sfarsit presaram patrunjel si marar deasupra.
Este o mancare absolut delicioasa, asa ca va invit la savurat! :)