Quinoa este o samanta asemanatoare unei cereale ce se consuma in America de Sud, in special in Peru, de mai bine de 3000 de ani. Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenuşiu-gălbui, sunt foarte hrănitoare şi foarte sănătoase, bogate în proteine şi lipsite de colesterol.
Ea are un profil nutritional mai bun decat orezul si il poate inlocui pe acesta in unele preparate.
Deci daca doriti sa mancati mai sanatos, va recomand quinoa alaturi de carne, caci este mult mai sanatoasa.
Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute .
Curatem cepele si le tocam marunt.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici.
Punem uleiul intr-un vas non-aderent si tragem ceapa si morcovul la tigaie cam 2 minute.
Punem apoi in vas pieptul de pui feliat si rasturnam deasupra vinul.Adaugam foaia de dafin rupta in bucati, cimbrul maruntit si presaram putina sare si piper de Cayenne daca mai este nevoie.
Maslinele le taiem in doua si le adaugam si pe ele.
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cam 15-20 de minute.Adaugam apoi pulpa de rosii si mai lasam sa dea cateva clocote.
Intre timp pregetim quinoa.Asemeni orezului, quinoa se spală în câteva ape reci înainte de utilizare.Ea îşi măreşte volumul prin fierbe de 2- 3 ori. Quinoa este fada la gust, de aceea condimentarea ei este necesara, cel mai bine e sa o fierbeti in supa de carne.
La 1/2 cana cu quinoa am pus o cana si jumatate cu supa. Daca va absorbi toata supa, puteti sa mai adaugati alta fierbinte.Am pus si putin patrunjel verde tocat.
Servim pieptul de pui cu masline alaturi de pilaful de quinoa si ornam dupa imaginatie.
Pofta mare sa aveti !