Ostropel de pui

de Carmen_Ana in Pui, 10 Iul 2014 | 9783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne pui (pulpe si aripioare)
  • o ceapa alba
  • un ardei capia
  • o capatana usturoi
  • o lingura bulion
  • 3 rosii coapte pasate
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper negru
  • piper rosu
  • un praf de amidon pt ingrosare sos (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Pulpele de pui le-am taiat in doua si le-am crestat usor la suprafata,apoi impreuna cu aripioarele le-am condimentat cu sare si piper. Am adaugat o lingura de ulei in oala si pulpele de pui,am setat FRY si timpul 15minute. Cu capacul ridicat am lasat pulpele de pui sa se rumeneasca pe toate partile,cand au fost gata,le-am scos cu paleta pe o farfurie ,apoi am introdus aripioarele pe care le-am lasat sa se prajeasca pe ambele fete. Dupa ce am scos aripioarele,am adaugat restul de ulei si legumele taiate .

Am setat FRY si timpul 7-minute. Dupa ce s-au calit legumele,am adaugat carnea si apa. Am setat STEW si timpul 40 de minute . Cu 10 minute inainte de terminarea programului,am adaugat vinul,bulionul,rosiile pasate ,am dat gust cu sare si piper. In ultimul minut am adaugat usturoiul pasat. Dupa terminarea programului,am deconectat aparatul si am servit ostropelul cald. *Pentru ingrosarea sosului putem amesteca bulionul cu un praf de amidon alimentar.

TIPS-URI

1

Retete gatite la Multicooker Philips

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu piept de pui