Osso bucco milanez

de Bucataras Medi in Vita, 21 Ian 2013 | 10850 vizualizari

 

Acest preparat(asa cum spune de altfel si denumirea) este unul traditional milanez si...pe cuvant de onaore, este un adevarat deliciu. De obicei este acompaniat de un Risotto alla milanese si un dressing uscat. Eu am preferat insa o garnitura de cartofi natur. Sincera sa fiu dureaza ceva timp insa la final nu veti regreta timpul stat in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc rasol de vita
  • faina
  • cateva linguri ulei de masline in care sa rumenim cotletele
  • unt cat o nuca
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 rosii
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin alb demi-sec
  • circa 500 ml supa de vita
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso bucco milanez:

Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute (2-3) pe ambele parti.

In acest  timp ne putem ocupa de legume: le curatam pe fiecare in parte, le spalam si apoi le taiem. Ceapa o taiem marunt, morcovul si pastarnacul rondele si ardeiul gras cubulete mai mari.

Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie iar in acelasi vas punem la calit mai intai ceapa, apoi adaugam morcovul, pastarnacul si mai apoi ardeiul gras. Spre final adaugam si 2 catei de usturoi taiati feliute subtiri. Cand totul este bine calit adaugam vinul, foile de dafin si cateva boabe de piper. Lasam circa 5-7 minute la fiert la foc potrivit, dupa care adaugam bucatile de carne rumenite mai devreme, supa de vita si condimentam dupa gust cu sare si piper macinat. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora si jumatate/doua, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in mancare. Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete cat si pasta de tomate. La final trebuie sa avem o carne foarte frageda in care sa intre cu usurinta furculita si sa se desprinda foarte usor de pe os.

Asezonam cu patrunjel verde taiat marunt si servim pe un pat de Risotto alla milaneseesi presaram deasupra gremolata. Asa spune reteta !!! dar noi am servit cu cartofi natur drept garnitura.

Sa inchidem ochii, sa ne imaginam ca suntem la Milano si ca manacam un Ossobucco. Ei ce spuneti? Sau mai bine va astept la mine la masa!

Pofta buna si o seara minunata va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso bucco milanez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

babi5 1

27.11.2014, 10:45

miki_a 1

06.07.2017, 09:20

Arată absolut delicioooooooos!

abetina 1

07.02.2024, 12:13

delicios de delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş