Osso Bucco este un fel de mancare cald specific regiunii Lombardia, Milano. Aceasta consta intr-o felie mai mare de carne de vita cu os, sectionata din partea superioara a piciorului de vitel. Se poate servi impreuna cu o garnitura de orez si de sos Gremolade (obtinut din patrunjel, usturoi, coaja de lamaie), sau cu sos de rosii uscate, morcovi rasi si scortisoara.
Se trec feliile de rasol prin faina si se prajesc in unt cate 4-5 min. pe fiecare parte, apoi, in untul ramas, se calesc legumele curatate si taiate cubulete. Dupa cca 6 min se adauga pastele de tomate si supa. Se adauga si feliile de rasol prajite, betisoarele de scortisoara si foile de dafin. Se acopera cu un capac si se fierbe totul inca 50-60 minute la foc mic. In final se pune usturoiul tocal marunt, impreuna cu patrunjelul si coaja de lamaie rasa fin. Se mai lasa la fiert inca 2-3 minute, dupa care se serveste cu garnitura la alegere.
Enjoy!
Reteta este luata din revista "Bucataria pt. Toti" nr 1(117)/ian. 2012