Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş

de diaconta in Vita, 24 Iun 2012 | 6888 vizualizari

 

Când am văzut reţeta aceasta,am poftit la ea instantaneu,Dar acum cum era să-mi potolesc pofta,că am căutat în tot oraşul rasol de vita cu os.Pe când făceam scenarii să folosesc altă carne,dezamagită fiindcă nu era acelaşi lucru,iacă am găsit şi rasoalele,la un preţ foarte ridicat,dar a meritat din plin.
Putem să mulţumim că putem să avem aşa ceva pe masă.Putem să mulţumim şi din multe alte motive şi să ne gândim de doua ori când ne lamentăm de prea multe griji.

 

INGREDIENTE

  • Pentru osso bucco:
  • 4 felii rasol de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 2 buc ceapa uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 2 rosii mari
  • Ardei gras verde
  • Patrunjel radacina
  • Radacina telina
  • 200 ml vin alb
  • Supa dintr-un cub Knorr
  • Ulei
  • Faina
  • Sare,piper
  • Boia de ardei dulce
  • O foaie de dafin
  • Marar si patrunjel verde pentru servit
  • Pentru cuş – cuş:
  • Paste cuş –cuş
  • Ulei
  • Un morcov
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş:

Feliile de carne se sterg cu un prosop curat,se condimenteaza,se dau prin faina si se prajesc in ulei la foc iute pe ambele parti.Astfel sucul va ramane in interior pe parcursul fierberii.

Zarzavaturile se taie si se calesc in uleiul in care am prajit carnea.

Eu am transferat totul intr-o oala de lut si am fiert la foc domol.

Cand s-au inmuiat punem putina boia de ardei,carnea,vinul si supa din cubul de Knorr sau orice supa aveti.

Mai condimentam si lasam sa fiarba la foc foarte mic.De aceea durata prepararii va ajunge cam la doua ore jumătate.

Daca fierbeti intr-un vas normal,nu unul de lut,durata va fi probabil mai mica.

Fierbem pana cand carnea se desprinde de pe os.

Am facut alaturi o garnitura de cuş cuş .

Pentru aceasta prajim putin pastele cu ulei,apoi punem apa si putina sare.

Lasam sa fiarba.

Oprim focul si le mai lasam putin in apa sa se „umfle”.

Le strecura,,le lasam sub un jet de apa rece.

Intr-o cratita prajim morcovul fideluta in putin ulei.Adaugam cuş-cuşul si amestecam cu o furculita ca boabele sa nu se lipeasca.

Eu zic ca merge excelent cu o salata de varza ori muraturi si un vin bun alaturi.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Dana_Retetegg 1

14.11.2012, 22:54

Lia_ 1

30.01.2014, 15:03

da, pare reteta ca a Laurei Laurentiu dupa care am facut in vara si nu m-a incantat pt ca a iesit f dulce; cred ca am pus legume mult prea prea mari

mihaelar63 1

21.01.2017, 21:43

Uite ca am gasit ceva bun si eu . mai bine mai tarziu decat niciodata Un rasfat italian pe cinste

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Osso Bucco