Orez prajit

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 10448 vizualizari

 

Urmarind postul TV PAPRIKA am gasit aceasta reteta. Reteta completa avea si un somon pe-acolo pe langa acest orez, insa eu nu am avut somon, dar am avut caras :)
Am notat ca un elev silitor tot ceea ce spunea bucatarul si ... iata ce-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • - 150 gr orez basmati salbatic
  • - 1 ou (pentru omleta)
  • - ulei de masline
  • - ulei de susan (eu nu am avut)
  • - 1 ceapa potrivita
  • - 1 tulpina telina verde
  • - 1 morcov potrivit
  • - sos de soia
  • - sare dupa gust
  • - cateva fire de patrunjel pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Punem orezul la fiert in apa, astfel incat sa avem 1 masura de orez si 3 masuri de apa.  

Din ou facem o omleta insa nu foarte prajita, sa nu aiba parti inchise la culoare.   O taiem bucatele mici.

Tocam bucatele mici ceapa si morcovul si le calim in uleiul de masline.  

Cand sunt aproape calite, adaugam peste ele omleta maruntita, orezul fiert si scurs bine de apa, sosul de soia, amestecam rapid si oprim focul.  

Montam pe farfurie cu ajutorul unui inel, punem deasupra putina verdeata.  

Bucatile de peste se pun alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu curry si legume