Orez negru cu creveti Sichuan

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Iul 2010 | 12778 vizualizari

 

Daca va ganditi la cina pentru o persoana nu trebuie neaparat sa fie un platou banal, ceva luat in graba din frigider…poate fi un adevarat festin pregatit pentru o persoana eu asa am facut si am testat aceasta reteta de creveti. Am adaptat o reteta dintr-o carte de bucatarie chinezeasca, am adaugat ardeiul rosu pentru putina culoare si am scazut cantitatea de ceapa verde .

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de creveti,
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 cm de ghimbir prospastat ras sau taiat fin.
  • Pentru sos avem nevoie de :
  • 1 lingura de ulei de masline sau arahide,
  • un catel de usturoi,
  • o lingura sos de soya,
  • o lingurita de ulei de susan ( e foarte aromat ),
  • 1 lingura de sos de rosii,
  • 2 lingurite de otet de orez sau de cidru ( puteti inlocui cu orice otet ),
  • 2 lingurite de zahar,
  • putina sare.
  • Garnitura la alegere  : 
  • eu am folosit de data asta orezul negru fiert simplu cu apa si sare timp de 18 minute
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez negru cu creveti Sichuan:

Preparare: pregatim un bait  amestecand toate ingredientele  pentru sos si lasam crevetii decorticati in acest bait  timp de minim 3 ore la rece. Pregatim apoi legumele si scoatem crevetii din frigider.

 Intr-un wok  turnam crevetii cu sos cu tot si adaugam feliutele de ardei rosu si lasam la foc mediu 2-3 minute. Adaugam apoi rondelele de ceapa verde si ghimbirul ras si mai lasam 2 minute.

 Intre timp pregatim platoul  aranjand orezul negru cu o forma triunghiulara si  aranjam in jurul orezului crevetii si sosul si decoram cu rondele de ceapa verde.

  A fost o cina excelenta, crevetii au avut un gust minunat de la sosul cu susan si ghimbir, o sa repet cu siguaranta reteta. Eu i-am acompaniat si de un pahar de vin rosu si un film bun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru cu creveti Sichuan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle in sos cremos de smantana cu bacon si creveti