Orez negru cu creveti Sichuan

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Iul 2010 | 13009 vizualizari

 

Daca va ganditi la cina pentru o persoana nu trebuie neaparat sa fie un platou banal, ceva luat in graba din frigider…poate fi un adevarat festin pregatit pentru o persoana eu asa am facut si am testat aceasta reteta de creveti. Am adaptat o reteta dintr-o carte de bucatarie chinezeasca, am adaugat ardeiul rosu pentru putina culoare si am scazut cantitatea de ceapa verde .

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de creveti,
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 cm de ghimbir prospastat ras sau taiat fin.
  • Pentru sos avem nevoie de :
  • 1 lingura de ulei de masline sau arahide,
  • un catel de usturoi,
  • o lingura sos de soya,
  • o lingurita de ulei de susan ( e foarte aromat ),
  • 1 lingura de sos de rosii,
  • 2 lingurite de otet de orez sau de cidru ( puteti inlocui cu orice otet ),
  • 2 lingurite de zahar,
  • putina sare.
  • Garnitura la alegere  : 
  • eu am folosit de data asta orezul negru fiert simplu cu apa si sare timp de 18 minute
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez negru cu creveti Sichuan:

Preparare: pregatim un bait  amestecand toate ingredientele  pentru sos si lasam crevetii decorticati in acest bait  timp de minim 3 ore la rece. Pregatim apoi legumele si scoatem crevetii din frigider.

 Intr-un wok  turnam crevetii cu sos cu tot si adaugam feliutele de ardei rosu si lasam la foc mediu 2-3 minute. Adaugam apoi rondelele de ceapa verde si ghimbirul ras si mai lasam 2 minute.

 Intre timp pregatim platoul  aranjand orezul negru cu o forma triunghiulara si  aranjam in jurul orezului crevetii si sosul si decoram cu rondele de ceapa verde.

  A fost o cina excelenta, crevetii au avut un gust minunat de la sosul cu susan si ghimbir, o sa repet cu siguaranta reteta. Eu i-am acompaniat si de un pahar de vin rosu si un film bun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru cu creveti Sichuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

babi5 1

06.06.2013, 11:59

Sylvia 1

06.06.2013, 19:35

wow a trecut ceva vreme de cand nu am facut reteta, o sa o refac!

mihaelar63 1

30.10.2014, 11:59

Minunat arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez negru cu scoici