Acesta este un celebru desert italian ( Torta di riso)a carui simplitate este invers proportionala cu savoarea....
Usor, pufos si gustos, orezul se amesteca pe nesimtite cu branza, ouale si aromele de fructe.
Se pune laptele la fiert. Cand incepe sa se umfle, adaugam orezul bine spalat , amestecam si lasam sa fiarba la foc mic. Din cand in cand amestecam in orez sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa 20 minute orezul este fiert chiar daca a mai ramas lapte( acesta va fi absorbit de orez).
Intr-un bol mai mare amestecam branza cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, stafidele muiate in rom si coaja de lamaie rasa. Albusurile cu un praf de sare le batem bine . Amestecam branza cu orezul si la sfarsit adaugam albusurile batute spuma.
Un vas jenna il ungem cu unt si presaram putin pesmet, rasturnam in el orezul si deasupra punem cateva felii de piersica. Dam orezul la cuptorul dinainte incalzit la 180 grde C pentru 20-30 minute pina cand prinde o culoarea aramie....
Orezul se taie ca si feliile de tort si se serveste ca atare sau cu un sos de vanilie alaturi....
Pofta mare !
1
Trebuie avut grija ca din amestecul de orez cu branza sa rezulte o compozitie nu prea tare, pentru a nu se usca prea mult in timpul coacerii.De aceea lasati orezul fiert sa fie cu lapte pe el( daca e cazul puteti sa mai adaugati lapte fierbinte)