Orez cu porumb si fasolica prajita

de aziz in Mancaruri de post, 20 Noi 2010 | 4222 vizualizari

 

o mincarica de post consistenta

 

INGREDIENTE

  • o cutie de fasolica in sos de rosii
  • 2 cepe de marime medie(una pt fasole si alta pentru orez)
  • 3-4 catei usturoi
  • o cutie micuta de porumb fiert
  • 2 pahare orez ascutit Basmati
  • sare piper
  • un cub supa de  legume
  • jumatate lingurita scortisoara
  • citeva migdale intregi sau maruntite
  • patrunjel verde
  • o lingura pasta de tomate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu porumb si fasolica prajita:

se taie si se prajeste in putin ulei ceapa cu un catel de usturoi.cind totul devine ca sticla adaugam pasta de tomate lasam 2 min dupa care punem cutia de fasole si adaugam o cana de apa fierbinte.potrivin de sare piper si scortisoara si cubul de supa de legume lasam 20 minute si inchidem.punem patrunejelul la urma. pentru orez:calim cealalta ceapa punem cele 2 pahare de orez si 4 pahare cu apa fierbinte adaugam cutia cu porumb fiert;se potriveste de sare, piper putina supa instant de legume .se pune capacul si cind apa s-a absorbit inchidem focul la aragaz si punem ori folie de aluminium ori un prosop ud peste capac si lasam asa inca 20 -30 minute.migdalele se prajesc in ulei incins citeva minute cit sa devina maronii si se pun deasupra pe orez in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu porumb si fasolica prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

aziz 1

20.11.2010, 18:18

dentistutzo eu ma intorc cu spatele si ma fac ca nu vad.....Ruxy e delicios...Ina e adevarat da bine pe farfurie.....Gaby trage o fuga pin la mine si ai o portie pregatita

divainbucatarie 1

20.11.2010, 19:35

notez reteta!

MIUTA 1

21.11.2010, 17:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de vinete cu orez basmati