Peste afumat

de silvianart in Peste, 7 Ian 2017 | 9038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • peste proaspat pastrav / macrou
  • sare
  • si rabdare
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste afumat:

Pentru cine are posibilitatea, la curte, intr-un butoi de tabla 200 kg, fara fund, legam pestele cu sfoara de coada si il atarnam in butoi. Pestele cu o zi inainte a fost curatat, sarat si scos la vant. Aici imbinam doua metode, coacere si afumare. Adica, alternam, foc 5 min. apoi doar fum 20 min. si asa cam 3 ore. Foarte important, butoiul la baza sa fie incins, la jumatate mai putin si sus, foarte putin. Daca constatam ca sus se incalzeste, tragem focul afara, stingem, lasam doar fumul. Garantez, este nebunie totala. Am facut si macrou. Pacat ca n-am facut poze, n-am stiut ca ajung in situatia data. Poate imi scapa anumite detalii, dar raspund cu drag la orice nelamurire. Multumesc !

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap