Orez cu mazare si pancetta

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 12 Iul 2011 | 5777 vizualizari

 

am vazut intr-o zi aceasta reteta pe un post de televiziune italian si mi s-a parut interesanta, usor de facut si buna...asa ca mi-am zis sa o incerc si eu...numele nu-l mai retin asa ca i-am pus eu unul....

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pancetta afumata
  • 300 gr mazare proaspata sau congelata, dar nu din conserva
  • 2 pumni de orez
  • 1 ceapa
  • 3 rosii din conserva tocate marunt( astea nu erau in reteta , le-am adaugat eu...)
  • 1 fir de telina pt aroma
  • 2 pumni buni de parmigiano
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu mazare si pancetta:

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga pancetta taiata cubulete ( eu o cumpar gata taiata) si se lasa cateva minute, apoi se adauga si mazarea, se lasa 5-10 min sub capac. Se adauga rosiile tocate marunt, telina si orezul si apa cat sa acopere totul. Se adauga  sare dupa gust si se lasa la fiert pana se umfla orezul. Se opreste focul si se lasa 5 minute sa se umfle bine orezul, apoi se adauga parmigiano si se omogenizeaza bine. Gata!

Este pt prima oara cand fac, dar eu am papat doua portii....nu stiu sa descriu gustul, dar este...interesant....

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mazare si pancetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adasev12 1

12.07.2011, 20:30

carla, cu placere

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:22

este buna si arata f bine mancarica ta dar::::incearca si foloseste cuvintele traduse in limba noastra ROMANEASCA nu de alta dar suna mai frumos

adasev12 1

13.07.2011, 20:09

mamaie, ms ...cat despre tradus, hai sa-ti spun ceva: o data ca rreteta este luata de aici de la italieni, apoi, tradus pancetta in romaneste da slanina...dar nu este niic pe departe slanina...este pancetta....si nu pot sa traduc in romana pt c anua re un cuvant echivalent...si nici la noi nu este acest produs...este ceva asemanator...paote kaizerul...dar nu e chiar acelasi lucru....daca as folosi produse de acasa, le-as numi ca atare...dar daca le folosesc pe astea de aici le spun asa cum li se spune....pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit