Dourada este unul din pestele meu preferat si de data aceasta l-am facut la cuptor cu cartofi si ghiveci de legume deasupra. Este foarte usor si savuros astfel facut.
Prima data pregatim pestele: se curata de solzi si de intestine si se cresteaza . Il presaram cu sare , piper alb , punem in fiecare 1 foaie de dafin si felii de lamaie. Il stropim cu putin ulei de malsine si suc de lamaie. Il punem la rece cateva ore.
Cartofii se lasa cu coaja, se spala bine si se tau jumatati sau sferturi (depinde de marime) . Ii fierbem de jumate in apa cu sare si dafin si ii strecuram.
Ceapa se taie solzisori mai grosi si o calim cu ulei de masline. La fel ardeiul il taiem felii subtiri . Adaugam la ceapa putin dafin si cateii de usturoi tocati marunt. Apoi adaugam ardeii. lasam pana se inmiaie bine si adaugam rosiile taiate si ele felii subtiri. Punem daca e nevoie mai mult ulei de masline.
In tava termorezistenta punem cartofii in tava , care au fost amestecati cu putina sare, piper si ulei de masline inainte. Punem pestele deasupra si asezam cu o lingura ghiveciul de legume deasupra pestelui. Mai striopim deasupra cu putin ulei de masline si dam la cuptorul incins pt cca 40 minute. Servim alaturi de un vin alb rece sau vin verde.