Orez cu chiftele de vita la cuptor

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2011 | 4846 vizualizari

 

aceasta mancarica trebuia sa fie numai cu carne de vita...dar m-am inselat in privinta cantitatii de carne tocata ce-o aveam in frigider...mi s-a parut prea putina, nu pt mine, pt gustul sotului meu, care e mare consumator de carne, asa ca i-am adus un supliment de carne de porc...dar rezultatul final a fost unul satisfacator

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata de vita
  • 200 g carne de porc, macra
  • 2 pumni de orez
  • un ou
  • o ceapa+ jumatate
  • una rdei mai mic sau o jumatate
  • sare, piper, curry, boia
  • o mana de pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • o lg de pasta de rosii groasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu chiftele de vita la cuptor:

Am taiat o ceapa marunt o ceapa mai mica si am amestecat-o cu carnea tocata, oul, usturoiul pisat , pesmet cat sa lege compozitia, sare si piper.

Am format chiftelute mici  si le-am asezat pe o farfurie.

Jumatate de ceapa si ardeiul le-am taiat marunt si le-am calit putin in ulei de masline, cat sa se inmoaie doar, am adaugat carnea de porc taiata cubulete mai mici apoi orezul spalat .

Am potrivit de sare si am adaugat un praf de curry si unul de boia.

Am stins focul si am asezat chiftelutele peste orez, facandu-le putin loc in compozitie.

Am pus peste tot o cana de apa si am dat la cuptor la 170 g.

Dupa jumatate de ora am mai adaugat o cana de apa in care am diluat si pasta de rosii.

Am lasat pana s-a absorbit toata apa si orezul a capatat consistenta.

Am servit cu muraturi: castraveti , conopida si ceapa ( facute de mama...o bunatate)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu chiftele de vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti ardelenesti