aceasta mancarica trebuia sa fie numai cu carne de vita...dar m-am inselat in privinta cantitatii de carne tocata ce-o aveam in frigider...mi s-a parut prea putina, nu pt mine, pt gustul sotului meu, care e mare consumator de carne, asa ca i-am adus un supliment de carne de porc...dar rezultatul final a fost unul satisfacator
Am taiat o ceapa marunt o ceapa mai mica si am amestecat-o cu carnea tocata, oul, usturoiul pisat , pesmet cat sa lege compozitia, sare si piper.
Am format chiftelute mici si le-am asezat pe o farfurie.
Jumatate de ceapa si ardeiul le-am taiat marunt si le-am calit putin in ulei de masline, cat sa se inmoaie doar, am adaugat carnea de porc taiata cubulete mai mici apoi orezul spalat .
Am potrivit de sare si am adaugat un praf de curry si unul de boia.
Am stins focul si am asezat chiftelutele peste orez, facandu-le putin loc in compozitie.
Am pus peste tot o cana de apa si am dat la cuptor la 170 g.
Dupa jumatate de ora am mai adaugat o cana de apa in care am diluat si pasta de rosii.
Am lasat pana s-a absorbit toata apa si orezul a capatat consistenta.
Am servit cu muraturi: castraveti , conopida si ceapa ( facute de mama...o bunatate)