Pune intr-un vas 3 cani cu apa (cana de 250 ml), cu putina sare
Pune broccoli in apa cand clocoteste si lasa 5-7 minute.
Pune intr-o strecuratoare broccoli si pastreaza zeama in care a fiert .
Intr-un vas cu fund dublu infierbanta bine 30 ml ulei, pune legumele curatate, spalate si taiate cubulete mici.
Caleste 2 minute, adauga orezul, potriveste gustul de sare si mai lasa 2-3 minute amestecand sa nu se prinda.
Stinge totul cu zeama in care a fiert broccoli.
Redu flacara la mic si lasa la fiert 20 minute, timp in care orezul va fierbe si amestecul se va ingrosa.
Pregateste un vas termorezistent si unge-l cu ulei de masline.
Pune un strat de orez, jumatate din cantitatea de buchetele de broccoli, jumatate din cantitatea de cascaval ras, iarasi un strat de orez, broccoli, restul de cascaval ras si presara patrunjel.
Introdu vasul in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce se rumeneste usor.
Serveste ca atare sau garnitura la fripturi.