Orez copt

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2013 | 5604 vizualizari

 

O RETETA PE CARE O STIU DE LA BUNICA.

 

INGREDIENTE

  • -un ardei rosu
  • -2 cepe
  • -3-4 catei de usturoi
  • -un morcov
  • -facultativ-ciuperci din conserva
  • -o cana de orez
  • -1 lingura de boia
  • -sare
  • -piper
  • -4 cani de apa
  • -100 ml de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez copt:

-legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei

-se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute

-se adauga sare,piper,boia

-se toarna 3 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute

-intre timp se unge cu restul de ulei un vas de iena

-cand a fiert orezul de jumatate se toarna in vasul de iena pregatit ,se mai adauga o cana de apa si se da la cuptor ptr 30 de minute.

- se serveste cu snitele de pui sau orice altceva vrei.

TIPS-URI

1

orez

2

retete de la bunica

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez copt" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ou,porumb si ciuperci