Orez copt

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2013 | 5775 vizualizari

 

O RETETA PE CARE O STIU DE LA BUNICA.

 

INGREDIENTE

  • -un ardei rosu
  • -2 cepe
  • -3-4 catei de usturoi
  • -un morcov
  • -facultativ-ciuperci din conserva
  • -o cana de orez
  • -1 lingura de boia
  • -sare
  • -piper
  • -4 cani de apa
  • -100 ml de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez copt:

-legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei

-se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute

-se adauga sare,piper,boia

-se toarna 3 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute

-intre timp se unge cu restul de ulei un vas de iena

-cand a fiert orezul de jumatate se toarna in vasul de iena pregatit ,se mai adauga o cana de apa si se da la cuptor ptr 30 de minute.

- se serveste cu snitele de pui sau orice altceva vrei.

TIPS-URI

1

orez

2

retete de la bunica

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez copt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ou,porumb si ciuperci