Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella

de katty in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2018 | 3967 vizualizari

 

Nu sunt chiar portofele, de fapt sunt niste triunghiuri, dar cum nu suna bine, le-am numit portofele. Am folosit acelasi aluat ca cel pentru placinta cu branza.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 1 cana apa
    • sare
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura otet
    • 1 ou
    • faina cat cuprinde(aproximativ 400-450 gr)
    • 150 gr osanza+2 linguri faina
    Umplutura:
    • 250 gr piept de pui
    • 1 lingura ulei de masline
    • 2 linguri porumb boabe din conserva
    • 120 gr mozzarella
    • sare
    • piper negru macinat
    • busuioc uscat
    • 1 ou+1 lingura apa
    • susan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella:

Cernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul  nu se mai lipeste de maini. Strangem aluatul intr-o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora. Amestecam intr-un castron osanza  cu faina. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale. Intindem fiecare parte, pe rand  sub forma de dreptunghi. Ungem fiecare dreptunghi cu jumatate din amestecul de osanza si faina. Aducem cate 2 parti opuse, pe rand,  spre interior, pana la jumatatea aluatului,  fara a le petrece, apoi pliem aluatul  de la jumatate, suprapunand partile.Punem aluatul pe o tava presarata cu faina, acoperim cu folie de plastic si le dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Taiem pieptul de pui spalat si scurs in cubulete mici, pe care le punem intr-o tigaie in uleiul de masline incins pana se rumenesc usor.Cand este aproape gata adaugam sare, piper si busuioc.Scoatem pieptul de pui si il punem intr-un castron sa se raceasca, apoi il amestecam cu porumbul si mozzarella sfaramata.Intindem pe un blat usor infainat  cate o foaie de aluat( tinuta la frigider )sub forma de patrat. Taiem aluatul in 9 patrate mai mici, cat mai egale cu ajutorul unui cutit ascutit. Pe fiecare patrat punem in mijloc din amestecul de piept de pui, porumb si mozzarella.Aducem un colt peste coltul opus, incercand sa aducem marginile una peste alta. Cu o furculita presam colturile, lipindu-le.Ungem triunghiurile cu ou, presaram susan si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos. Servim pachetelele cu sos de rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crochete din branza de burduf