Omleta cu iaurt

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2013 | 13153 vizualizari

 

Omleta simpla, cu legume, branza, ciuperci sau iaurt, toate variantele sunt bune, gustoase, usor si rapid de pregatit. Aceasta omleta cu iaurt are un condiment surpriza: ,, cimbrul" ce ii confera o aroma usor mediteraniana. SI pentru a avea un meniu complet am adaugat cateva feliute de slanina prajita. Va recomand produse (carne, carnati, slanina) din carne de porc ,,mangalita".
,,Carnea de porc Mangaliţa nu are toxine!

Pentru că rasa Mangaliţa nu poate fi crescută industrial, la scară largă, cu furaje concentrate, carnea lui nu conţine toxine la fel ca ceilalţi porci. Colesterolul rău nu există în această carne, iar gustul se apropie de cel al cărnii de mistreţ. Din aceste motive, el poate fi consumat cu moderaţie chiar şi de către cei care, din motive medicale au trebuit să renunţe la porc, dar şi de către copiii peste doi ani.
Sună bine, nu? Despre Omega3 cunoaştem multe lucruri bune. Am învăţat că sunt extrem de importanţi pentru sănătatea cardiovasculară, au rol de a scădea nivelul de colesterol "rău" şi al trigliceridelor şi de a-l creşte pe cel al colesterolului ”bun”. În plus, aceiaşi acizi graşi protejează celulele de oxidare şi ţin la distanţă depresia, artrita reumatoidă şi alte afecţiuni grave.


Sursa: Carne cu omega 3. Nu e somon, e porc de Mangaliţa! - Stiri pe scurt | Unica.ro

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 iaurt (200 g)
  • ceapa verde (ceapa rosie)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 30 g cascaval de capra, vaca (ras)
  • sare, piper
  • ulei (3 linguri)
  • slanina prajita (porc mangalita)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu iaurt:

Batem ouale cu putina sare, piper, cimbru. Adaugam iaurtul si omogenizam bine cu ouale, in final punem cascavalul ras. Curatam, spalam si feliem ceapa verde (praz), 1-2 fire. Calim ceapa in ulei, turnam ouale peste ceapa si lasam sa se prajeasca incet pana cand scade zeama (zerul) de la iaurt. Amestecam des pentru a nu se prinde omleta.

Putem servi cu slanina prajita, rosii, castraveti proaspeti sau murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

20.07.2013, 19:13

am facut si eu azi dar atat vad ca arta mai bine...cand mai faci sa ma chemi

RuxyRux 1

20.07.2013, 19:14

Super! Si eu mai fac din cand in cand cu iaurt

Zamfira 1

20.07.2013, 20:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler