Aceasta omleta cu rosii, este o reteta tipica chinezeasca. Reteta este inedita datorita faptului ca singurele sale condimente sunt ceapa verde, sarea si piperul, iar jocul de culori, galben, rosu si verde, o fac mult mai imbietoare.
Prima data, spalam si taiem legumele. Asadar, spalam si taiem rosiile bucatele.
Dupa care taiem marunt, ceapa (rondele sau cum preferati).
Cele 3 oua le batem cu putina sare.
Dupa, punem o tigaie la foc mare,cu ulei. Cand e incalzit, punem ouale si le prajim.
Prajite le punem intr-un bol si le lasam deoparte.
Apoi, luam o alta tigaie, pe care o punem la foc mare, cu ulei. Cand ulei e incalzit, punem ceapa.
O lasam 30 de secunde, la prajit, dupa care adaugam rosiile.
Lasam totul la prajit, 1 minut, cel mult 2 minute, pana cand rosiile se inmoaie si devin suculente. Cand rosiile au devenit suculente, punem oul prajit, peste.
Mai lasam 30 de secunde la prajit, dupa care stingem focul. Dupa ce oprim focul, adaugam sare si piper dupa gust.
Si amestecam bine. In reteta originala, scria doar de sare, dar mie imi place piperul si prin urmare am pus sare si piper.
O servim calda.
Pofta mare!