Stiti ca de curand mi-am achizitionat un mic cuptor electric, nu? Ei bine, sunt taaare mandra de el si de atunci tot incerc sa fac tot felul de retete delicioase si sanatoase, care sa se potriveasca foarte bine cu placerile familiei mele, dar si sa poata fi preparate de persoane care tin dieta, sau care pur si simplu evita grasimile in exces...nici nu ar fi bine si sanatos, nu?
Poate o sa vi se para curios de ce incerc sa ma adresez si celor care sunt la dieta...Ei bine, in primul rand ma gandesc la propria-mi sanatate si la cea a celor dragi mie...si apoi, o dieta fara multe grasimi nu inseamna neaparat retete fade, fara gust. Dimpotriva, ele pot fi chiar un regal al culorilor si gusturilor, care sa ne incante, sa ne atraga si sa faca masa o adevarata placere!
Fructele se pun la hidratat in apa. Se preincalzeste cuptorul. Se spala citricele, se curata, iar coaja se rade. Se stoarce sucul de citrice. Separat, se amesteca intr-un bol urmatoarele: coaja si sucul de citrice, condimentele si dafinul maruntit. Amestecul se pune intre piele si carnea de pe pulpele de pui (ca intr-un buzunaras). Se sareaza si se pipereaza pulpele, se aseaza intr-o tava cu putina apa, se ung cu putin ulei si se dau la cuptor (cca 20 min, la 200 grade). Din cand in cand, puiul se stropeste cu zeama care se aduna in tava. In ultimele 5 min. de stat la cuptor, se scurg fructele uscate de apa si se aseaza in tava, langa pui. Se serveste cu garnitura de orez.
Enjoy!