ma tot gandeam azi ce sa fac dulce si de post si miam adus aminte de aceasta reteta pe care o tot facea mama. la noi le mai zice vutale. e o reteta simpla si dispare foarte repede de pe farfurie!
Se fierb cartofii in coaja. Se racesc si se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mica. Peste cartofii rasi se adauga bicarbonatul, apa, esenta de vanilie si sare dupa gust si se amesteca. Se adauga faina treptat pana se formeaza un aluat consistent.
Se pune intr-un vas apa cu putina sare la fiert.
Intre timp formezi nudliile astfel: se ruleza aluatul intr-un rulou cu diametrul de 3-4 cm. Se taie bucatele de 1-2 cm si se ruleaza fiecare bucatica in palme (pana se fac mai lunguiete vedeti in imagine). Se adauga nudliile in apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana se ridica desupra. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga
Intr-o oala se caleste zaharul cu pesmetul pana devine maroniu! Se trec nudliile in amestecul din pesmet cu zahar dar atendie incet sa nu se rupa!!!
Pofta buna!!!