Reteta este luata de la pasiune pentru bucatarie si putin modificata http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-17568.html sunt super bune!
Pentru nuci:
Pentru crema:
Pentru nuci:
Ouale se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga untul topit si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune treptat pana cand se incorporeaza.Se obtine un aluat neted usor de modelat.
Forma de nuci se unge cu ulei si se pune pe foc sa se incinga forma.
Din aluat se formeaza bilute si se pune in forma.Se pune pe foc si se lasa cam 2-3 minute pana cand se coc nucile.Se scot intr-un castron.
Pentru crema:
Laptele se amesteca cu zaharul si esenta de lamaie si se pune pe foc.Amidonul il amestecam cu faina si luat cate un polonic din laptele cald si amestecam pana cand se omogenizeaza.
Amestecul de amidon se toarna peste laptele ramas si se lasa pe foc,se amesteca pana cand se ingroasa si lasam la racit.
Untul se pune peste crema cand e partial rece si se amesteca bine,punem si zeama de lamaie si coaja.Se lasa la rece cca 30 minute.
Fiecare bucata se unge cu crema si se lipeste cu alta jumatate.Se pun intr-un castron si se pudreaza cu zahar pudra.
1
Se lasa pana a doua zi sa se inmoaie nuciile.