Pentru acest desert am folosit niste biscuiti pe care i-am gasit la Lidl. Biscuitii sunt rotunzi de marimea unei monezi de 50 de bani, oarecum asemanatori cu piscoturile, dar ceva mai densi totusi. Cred ca se pot inlocui fara probleme cu piscoturi.
Stafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe foc tigaia cu mere pana cand sucul lasat de acestea s-a redus foarte mult. La sfarsit am adaugat scortisoara. Intr-o tava de chec am asezat bescuitii unul langa altul, iar deasupra lor am adaugat merele caramelizate si cateva stafide. Gelatina am pus-o la hidratat intr-un pahar cu apa. Smantana si ciocolata le-am incalzit fara a le aduce la punctul de fierbere. Cand erau inca fierbinti am adaugat gelatina si am amestecat bine. Jumatate din amestecul de ciocolata si smantana l-am turnat peste biscuti si mere. Am asezat inca un strat de biscuiti si restul de stafide. Peste biscuti am turnat restul de crema. Am lasat la rece peste noapte.