Am vazut un documentar in care se prezenta de ce taiteii noodles sunt atat de sanatosi; provin dintr-o planta radacinoasa cu o cantitate mai mare de amidon decat cartoful. Prin semi prepararea lor acestia lasa in urma orice urma de amidon, si iau in consistenta atat de multa apa, incat unii taitei noodles sunt complet transparenti. Pentru cina de astazi eu am folosit noodles din ou, pentru ca nu se rup asa usor.
Puneti taiteii noodles la fiert intr-o oala cu apa sarata si putin ulei - 5 min-.
Spalati legumele.
Intr-o tigaie, puneti putin ulei si prajiti repede si la foc mic nucile caju sau alunele, cateva secunde, pentru ca se pot arde foarte usor. Lasati la scurs pe un servet. Pastrati uleiul din tigaie.
Intr-un robot de bucataire puneti ceapa verde, ardeiul iute si putin suc de lamaie (daca aveti un cutit bun tocati totul fin). In uleiul unde ati prajit nucile, adaugati amestecul din robot, sosul de soia dupa preferinta si mugurii de fasole. Lasati la gatit la foc mic cca 3 minute. Adaugati taiteii noodles. Invartiti usor cam 1 minut pana se amesteca bine toate ingredientele.
La final presarati cu nuci caju si ridichi proaspete ( si varza alba daca ati ales )
1
Nu fierbeti taiteii mai mult de 5 minute pentru ca isi vor pierde gustul si consistenta.
2
Daca taiteii se lipesc mai adaugati putin ulei si mestecati usor, sa nu se rupa.
3
Aceasi reteta se urmeaza si daca in loc de noodles se pun spaghete.