Se mai întâmplă ca și marii bucătări/bucătărași să dea greș în bucătărie, așa vreau eu să cred;) ,dar fiind ingenioși repară greșeala rapid;) Prin astfel de momente am trecut și eu zilele trecute, am vrut ceva deosebit și s-a dovedit un fiasco, apoi am apelat la experiența culinară, ce am dobândit-o de-a lungul a 23 de ani și am reușit să ”resuscitez” bunătate de șnițele;) Sper să vă fie de folos eșecul meu;)
Pulpa de curcan se porționează, se frăgezește cu ciocanul de șnițele;), apoi se sărează. Bucățile de carne se trec prin făină, ou bătut și pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins, cca. 10 minute pe fiecare parte. De aici, a început marea aventură! Șnițelele, arătau în regulă, dar când să le savureze Zmeii, din dotare, au constatat, că sunt, cam în sânge și tari:( Astfel am trecut la resuscitare;) Am așezat șnițelele, în tava nou achiziționată din Cămara Bucătărașilor ( se poate folosi orice tavă din dotare)! Usturoiul curățat, tocat mărunt, roșiile feliate se așează peste șnițele,apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servesc ca atare sau alături de o garnitură/salată, după preferința fiecăruia!
Vă asigur că sunt foarte gustoase!
Poftă bună!