"Scopul vietilor noastre este sa fim fericiti!" (Dalai Lama)
Si fiindca ciocolata ne face fericiti ofer din toata inima si cu tot dragul cate o inimioara pentru fiecare bucataras! Uneori fericirea vine din bucuriile marunte ale vietii, inimioarele astea fiind una din acele bucurii
Punem untul impreuna cu ciocolata rupta cubulete intr-un vas la bain-marie (pe baie de aburi).
Amestecam pana cand untul si ciocolata sunt complet topita si obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si o lasam sa se racoreasca usor. atentie nu o lasati foarte mult fiindca se va intari!
Adaugam apoi ouale unul cate unul, dupa fiecare ou amestecand pana se incorporeaza complet.
Adaugam zaharul si romul si omogenizam.
Adaugam treptat faina si amestecam pana ce va fi incorporata toata cantitatea. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam cu o spatula (dimensiuni tava 32*35).
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor. O dam deoparte si o lasam sa se racoreasca.
Decupam inimioare cu ajutorul unui decupator din metal in forma de inima. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Adaugam colorant rosu. eu am avut un colorant de la Wilton special pentru ciocolata, pe baza de ulei, nu va recomand sa folositi colorant obisnuit, este posibil ca ciocolata sa se branzeasca in contact cu acesta.
Punem 2-3 linguri de ciocolata intr-un pos cu dui subtire (sau intr-o punga pe care o intepam putin la un capat) si trasam conturul inimioarelor. Dam cateva minute la frigider sa se intareasca.
Peste ciocolata ramasa punem frisca si amestecam pana obtinem o glazura nu foarte subtire cu care vom glazura inimioarele.
Am presarat cateva inimioare pentru decor de la dr Oetker si am dat la rece pana s-a intarit glazura.
Absolut delicioase!
1
Nu le lasati in cuptor mai mult decat este necesar, se vor intari si vor deveni innecaciose!