Negresa cu glazura de ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 9 Sep 2010 | 14055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar;
  • 275 ml lapte;
  • 50 g cacao;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 200 g unt;
  • 350 g faina;
  • 5 oua;
  • 1 plic praf de copt;
  • coaja rasa de portocala;
  • o priza sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete si se omogenizeaza in compozitie. Din crema sa opresc cateva linguri pentru pus pe deasupra negresei.

Cand s-a racit crema se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, aromele, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Optional se poate adauga si nuca macinata. Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o tava dreptunghiulara, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincins la 180 grade C pentru 30-40 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna glazura deasupra.

Glazura:

In crema oprita se mai adauga 1 lingura cacao, 50 g unt si 20-30 g ciocolata neagra, se lasa pe foc sa se topeasca ciocolata si untul apoi se toarna peste negresa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia