Placinta cu mere

de Copiosus in Prajituri, 13 Feb 2013 | 5480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 300 g. faina
  • 200 g. margarina
  • 150 g. zahar
  • un ou
  • jumatate lingurita sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri gem ( eu am pus de piersici)
  • 5-6 mere
  • 3 linguri zahar
  • o lingura gris
  • 1/2 - 1 lingurita scortisoara, in functie de preferinte.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa macar 30 min.

Intre timp se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc putin impreuna cu zaharul. Ca sa nu se coloreze,se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Dupa ce se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara. Gemul se incalzeste usor,ca sa fie mai moale si mai usor de intins.

Dupa ce a stat la rece,aluatul se scoate pe blatul de lucru,infainat,se ia trei sferturi din el si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava. Eu am folosit una rotunda,de 28 cm. Peste aluat se pune gemul,care se intinde si peste se adauga merele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste mere.

Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra. Am uitat sa ma uit la ceas :) , dar cred ca am lasat-o in jur de o ora.

Se lasa sa se raceasca inainte de a taia placinta. La servire,se poate presara zahar pudra peste felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere,cardamon si cuisoare