Foarte multa ceapa:))si sunca dar ce gust are.....;;)
Ingrediente pentru aluat:
Compozitie:
Sosul de umplutura:
Intai,am preparat aluatul:
Am incalzit laptele cu untul(50 gr.),pana s-a topit untul.
Am amestecat faina,sarea,oul,zaharul apoi am adaugat drojdia cu lapte.
Am preparat un aluat ca de pizza:D
L-am pus intr-un castron si l-am acoperit pentru 35 de minute.
In acest timp am curatat ceapa,am tocat-o.
Intr-o tigaie am topit 30 gr.de unt,am adaugat ceapa tocata,am calit-o bine si apoi am adaugat sunca si am calit in continuare pana a avut un aspect auriu.
Apoi am luat de pe foc si am lasat-o putin la racit.
Eu am pus placinta cu ceapa intr-o forma rotunda dar se potriveste foarte bine si la o tava normala de cuptor.
Am uns forma cu unt,apoi am intins aluatul ,deasupra am intins peste aluat compozitia cu ceapa si sunca.
Iar deasupra am ornat cu sosul pentru umplutura,pe care l-am pregatit inainte din smantana lichida,cele 2 oua ,sare si piper.
Apoi am introdus forma la cuptor,la 200 de grade pentru 40 de minute.
Se serveste calda dar si rece este buna.