Negresa cu prune si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 23 Sep 2013 | 4728 vizualizari

 

O prajitura atat de pufoasa ca se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 1/2 cani lapte
  • 1 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 cana ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 pahar otet
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg cacao
  • esenta de rom
  • 3 cani faina
  • 2 lgt. bicarbonat de sodiu
  • 10-12 prune

Pt. glazura:

  • 100g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu prune si ciocolata:

Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in bucatele mai mici. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se amesteca laptele, sarea si zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul, coaja de lamaie, otetul, esenta de rom si galbenusurile. Se amesteca bine, apoi se pun prunele. Faina, cacaoa si bicarbonatul amestecate impreuna se adauga peste compozitia lichida si se amesteca bine cu telul pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu. Se coace pt aproximativ 40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Ciocolata se rupe in bucati, se toarna cele 2 lg lapte si se pun la foc mic intr-o craticioara pana se topeste ciocolata. Se toarna peste prajitura, apoi se lasa la racit dupa care se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu prune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuca de cocos