Negresa cu piersici

de getix in Prajituri, 20 Iun 2013 | 4657 vizualizari

 

O prajitura care pe mine m-a cucerit de la prima degustare !

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar,
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 conserva compot de piersici, jumatati
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu piersici:

Punem la scurs jumatatile de piersica. Separam ouale. Intr-un vas punem zaharul, laptele, cacaoa si untul la foc mic pana dau in clocot. Luam vasul de pe foc si lasam la racit. Dupa ce  s-a racorit  adaugam, faina cernuta, praful de copt si cele 3 galbenusuri. Amestecam. Albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat, se incorporeaza in compozitia de mai sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Feliem fiecare jumatate de piersica, luam usor cu lama cutitului,apoi le asezm din loc in loc peste blat. Introducem tava la cuptor pentru 30 min.

Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa la racit. Intre timp batem frisca ( fara zahar) bine. Cand s-a racit prajitura, ornam cu spirale de frisca si ciocolata topita! 

Eu am incercat-o acum cateva zile, ca sa vad daca imi iese ( sa fiu pregatita pentru sambata  acesta, pentru impartit ). Este o bunatate !

Inspiratia mea: Revista,,Secretele Bucatariei,,- aici prajitura era cu jumatati de pere

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava dreptunghiulara, dar cred ca merge foarte bine in tava de la aragaz. La mine a crescut blatul si a acoperit piersica si a fost nevoie sa decupez :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale