Negresa cu nuci si glazura de ciocolata

de andresita in Prajituri, 15 Sep 2014 | 7650 vizualizari

 

Reteta asta o am de la mama mea, din caietul ei ingalbenit de vreme si este prajitura preferata a tatalui meu. Este perfecta pentru pasionatii de ciocolata, mai ales in combinatie cu nucile prajite, care, trebuie sa recunoasteti, dau o aroma unica prajiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 30 de nuci (nu le-am numarat niciodata, insa am pus cam 3/4 cana de miez nuca)
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet de margarina (Unirea folosesc eu)
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 ciocolata neagra (de calitate, neaparat)
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 7 linguri apa
  • 50 g unt
  • o mana de stafide
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si glazura de ciocolata:

Cele 7 linguri de apa se pun intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul si cacaua. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se adauga margarina taiata bucatele, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste compozitia putin (sa fie calduta), se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.

Din aceasta compozitie se opresc 7 linguri. Restul se amesteca cu faina, amoniacul, albusurile batute spuma si stafidele. Nu uitati cand adaugati albusurile sa amestecati usor, din jos in sus, ca sa ramana bule de aer.

Aluatul obtinut trebuie sa fie cam de consistenta smantanii. Se va turna in tava (de la aragaz am folosit eu) tapetata cu hartie de copt si se va baga in cuptorul preincalzit. Nu stiu sa va spun exact timpul (cred ca aprox 30-35 minute), dar il incercati cu scobitoarea.

Intre timp pregatiti glazura astfel:

Samburii de nuca (de la 3/4 cana pana la o cana intreaga, dupa gustul fiecaruia) se prajesc putin intr-o tigaie teflonata pe aragaz, sau intr-o tava in cuptor. Aveti grija sa nu ii ardeti ca vor deveni amari. Odata prajiti ii curatati putin de coaja (pe cat posibil, ii frecati intre degete ca sa se scuture foitele acelea uscate) si ii taiati cu un cutit in bucatele nu foarte mari. Nu sariti etapa cu prajitul ca face o mare diferenta!!!

Foarte important: glazura trebuie sa fie fierbinte cand o intindeti peste prajitura, de aceea trebuie ori sa va sincronizati bine cu coptul blatului, ori o preparati dupa ce se coace, ca nu-i bai.Intr-un vas se pun cele 7 linguri de compozitie oprite mai devreme, untul si ciocolata rupta in bucati, si se topesc la foc mic. Apoi aruncati si samburii de nuca peste sosul de ciocolata.

Glazurati prajitura si o taiati dupa ce se raceste bine de tot glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

andresita 1

15.09.2014, 21:01

multumesc frumos

deyutzky 1

16.09.2014, 08:22

ce bine arata!! bine ai venit!

andresita 1

18.09.2014, 10:56

mersi deyutzky

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post, cea mai spornica si ieftina reteta