Negresa cu migdale

de cristinne in Prajituri, 22 Sep 2011 | 9340 vizualizari

 

Cea mai buna negresa pe care am facut-o vreodata!. Este reteta adevarata originala!. Am mai mancat negrese..dar mi-am dat seam ca au fost doar imitatii de negresa;)). Negresa nu trebuie sa aibe blatul ca la prajitura, chec sau pandispan toata crescuta si cu cacao;)) eu pana cum asa mancam.. In sf am gasit reteta de negresa adevarata! Plina de ciocolata, f densa care se topeste in gura. Exteriorul sa fie usor crapat cand o scoateti din cuptor, iar interiorul sa ti se topeasca in gura! Migdalele usor prajite inainte( ca nu mai aveam nuca) nu mai zic.. ce savoare i-au dat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt;
  • 350 gr ciocolata amaruie minim 50%cacao;
  • 300 gr zahar brun;
  • 4 oua;
  • 140 gr faina;
  • o mana de migdale prajite f usorr
  • esenta migdale si rom
  • 1/4 pliculet de praf de copt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu migdale:

Se topeste 200 gr ciocolata cu 170 gr unt (un minut la microunde). Se bate cu mixerul f bine zaharul brun cu ouale. Se combina apoi mixul de ciocolata topita cu ouale si se adauga faina cu sfertul de pliculet de praf de copt. Se mai mixeaza cateva secunde si la final se adauga migdalele usor prajite si taiate (am taiat o migdala cam in 4) si 50 de grame de ciocolata taiata cubulete. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 10 minute si inca 10 minute la 170 degrade. Se face testul scobitorii. Dupa 20 min ar trebui sa fie super gata. Sa nu va insele faptul ca scobitoarea dupa 15-20 min poate iesi cu ciocolata pe ea, poate fi ciocolata si nu blatul necopt.. blatul e ff copt.. dar bucatelele de ciocolata sunt numai bune asa topite in interior.

Se face la final o glazura din restul de ciocolata 100 de grame cu restul de unt:30 de grame (cat o nuca) si se topeste un minut la microunde turnandu-se deasupra. Apoi se arunca dupa dorinta si o manuta de migdale pt decor. Este exceptionala! plina de ciocolata de ti se topeste in gura!

Merge rece alaturi de un frappe de minune!!!!

TIPS-URI

1

Sa nu va insele faptul ca scobitoarea dupa 15-20 min poate iesi cu ciocolata pe ea, poate fi ciocolata si nu blatul necopt.. blatul e ff copt.. dar bucatelele de ciocolata sunt numai bune asa topite in interior. si cica asa trebuie scoasa negresa, nu lasata in cuptor pan' se usuca..nu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa de negresa cu gem