De departe, cea mai buna negresa pe care am mancat-o. Reteta este a Jamilei Cuisine, o bucatareasa desavarsita, de la care am luat foarte multe retete extraordinare, prajitura este foarte buna si sa nu mai spun cat este de usor de facut , chiar si pentru cel mai slab in ale bucatariei, ce mai, o sa vedeti daca o incercati...
Am inceput prin a amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, zaharul, zaharul vanilinat, praful de copt, sarea, apoi ingredientele lichide:
Ouale, laptele si untul topit vin amestecate bine cu o furculita intr-un bol, apoi se toarna peste ingredientele uscate amestecate si se amesteca cu o spatula pana devine un aluat omogen.
Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara sau patrata de 20 cm (va iesi inalta prajitura), tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit ptr 45-50 minute la 150 grade C, foc mic.
Dupa cele 50 de minute, se scoate, se face testul scobitorii, desi va fi coapta, si se lasa la racit complet.
Intre timp, se face glazura. Pe baie de aburi, se pune un bol cu frisca lichida si cele 2 tipuri de ciocolata. Se amesteca, apoi se lasa la racit.
Se glazureaza negresa, se mai lasa 10 minute, apoi se poate portiona.
Foarte usor si la fel de bun.
1
glazura se pune peste prajitura rece, astfel evitand ca glazura sa curga.
2
zaharul brun poate fi inlocuit cu zahar alb.
3
se pot adauga chiar si bucati de nuci in compozitia aluatului.
4
se poate unge cu gem in loc de glazura.