Nu putea sa treaca ziua mamei fara sa ii pregatesc macar ceva dulce. Printre treburi, mi-am facut timp pentru o prajitura simpla, rapida, dar tare buna...aaaa, si insiropata cum ii place ei...Merita incercata in zilele de post...
Negresa:
Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul. Cernem faina, cacao, le incorporam treptat. La final adaugam praful de copt, esenta de rom. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) si turnam compozitia. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute (facem testul cu scobitoarea). Daca este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita amestecam laptele de soia, cu amidonul si cele 3 linguri de zahar. Amestecam bine pana se dizolva tot amidonul, punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata o dam deoparte pentru a se raci, dar o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra. Margarina (de la temperatura camerei) o mixam impreuna cu ness-ul si zaharul pudra. Adaugam crema fiarta si racita, mai mixam cateva secunde.
Desprindem hartia de copt de pe negresa, punem blatul inapoi in tava si il insiropam cu cafea. Punem crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca macinata. O dam la rece 2-3 ore, apoi servim.
Sa aveti pofta!