Negresa cu crema de ness si nuca

de Rocsi in Prajituri, 19 Dec 2014 | 9599 vizualizari

 

Nu putea sa treaca ziua mamei fara sa ii pregatesc macar ceva dulce. Printre treburi, mi-am facut timp pentru o prajitura simpla, rapida, dar tare buna...aaaa, si insiropata cum ii place ei...Merita incercata in zilele de post...

 

INGREDIENTE

  • Pentru negresa:
  • 1/2 cana apa minerala (cana de 250 ml)
  • 1/2 cana zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 300 ml lapte de soia cu cacao
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 125 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic de ness
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 1 canita cafea preparata pentru insiropat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de ness si nuca:

Negresa:

Intr-un bol amestecam apa minerala, cu zaharul si uleiul. Cernem faina, cacao, le incorporam treptat. La final adaugam praful de copt, esenta de rom. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) si turnam compozitia. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute (facem testul cu scobitoarea). Daca este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-o cratita amestecam laptele de soia, cu amidonul si cele 3 linguri de zahar. Amestecam bine pana se dizolva tot amidonul, punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata o dam deoparte pentru a se raci, dar o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra. Margarina (de la temperatura camerei) o mixam impreuna cu ness-ul si zaharul pudra. Adaugam crema fiarta si racita, mai mixam cateva secunde.

Desprindem hartia de copt de pe negresa, punem blatul inapoi in tava si il insiropam cu cafea. Punem crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca macinata. O dam la rece 2-3 ore, apoi servim.

Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de ness si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate