Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra

de rivka in Prajituri, 19 Feb 2010 | 13510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame halvarina(margarina slaba vegetala)
  • 1 cana jumatate zahar
  • 12 linguri apa
  • 6 oua
  • 4 linguri de cacao de buna calitate altfel 5, 6
  • 1 pliculet praf copt
  • 1 cana jumatate de faina
  • jumatate de cana de cocos
  • putin otet de stins praful de copt
  • 200 grame ciocolata neagra 85 %
  • 5 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra:

Pe foc intr-o oala se pun impreuna zaharul cu margarina si cacaoa si apa pana se topeste zaharul amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.

Ouale se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma batz.

La compozitia cu cacao se adauga galbenusurile pe rand amestecandu-se sa nu se coaca.

Se aduga faina la amestecul de cacao, se amesteca bine, se adauga apoi albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus astfel sa iasa o compozitie unifora dar spumoasa.Se adauga nuca de cocos se amesteca si praful de copt stins cu putin otet.

Se toarna compozitia obtinuta in tava pe hartie de copt si se da cca 1 ora la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade.

Se face testul cu scobitoarea.

Prajitura se scoate se rastoarna , se desprinde hartia de copt si se unge cu glazura de ciocolata facuta din ciocolata topita intr-o cratita pe foc mic cu laptele.

Se taie si se serveste calduta sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Oana 1

25.02.2010, 18:02

Ce bine arata! imi plac mult negresele!

mamidesara 1

28.02.2010, 14:57

super reteta asta si mersi ca m-ai adaugat la prieteni chiar te felicit pt. retete tale!

rivka 1

28.02.2010, 15:04

mami de sara multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata