Prajitura cu cafea

de anca_rm in Prajituri, 4 Iun 2014 | 6412 vizualizari

 

Este o prajiturica foarte gustoasa, dar nerecomandata copiilor si celor carora nu le place cafeau.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt moale
  • 100 gr migdale macinate
  • 3 linguri faina 000
  • 0.5 plic praf de copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura pesmet
  • Pt insiropat: 50 ml cafea +2 patratele ciocolata
  • Pr décor: 50 gr ciocolata neagra +2 linguri lapte si fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Untul tinut la temperatura camerei , ca sa fie moale, il batem impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o crema si nu se mai simt granulele de zahar.

Eu am folosit zahar brut , dar este bun si cel alb tos .

Ciocolata o topim impreuna cu doua linguri de cafea si o punem peste untul amestecat deja cu zaharul .

Omogenizam bine .

Separam ouale , albusurile le punem intr-un bol , iar galbenusurile le adaugam pe rand unul cate unul in compozitia deja formata .

Eu am avut oua de la tara si au fost mici , asa ca am pus 4 bucati .

Amestecam , adaugam si faina de migdale , faina , lingura de pesmet si praful de copt

Batem albusurile spuma tare si le incorporam in aluat .

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie turnam compozitia si o dam la cuptor pentru 30-40 minute .

Innainte de a o scoate facem testul cu scobitoarea si daca iese curata atunci este gata .

Pana cand se coace facem siropul : 50 ml cafea incalzita in care dizolvam 2 patretele de ciocolata .

Scoatem din cuptor , intepam blatul cu un bat de frigaruie si turnam siropul peste , lasam sa absoarba tot si sa se raceasca .

Facem glazura :topim ciocolata cu laptele si turnam peste , nivelam iar deasupra presaram fulgi de migdale .

 

 

TIPS-URI

1

siropul se poate face mai dulce daca doriti , adaugand zahar sau mai multa ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea