Prajitura cu bucati de ciocolata

de anisoara in Prajituri, 18 Ian 2010 | 6991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de dulceata fara simburi 
  • o lingura mare de bicarbonat de sodiu 
  • 200 gr de smantina 
  • 2 oua 
  • 100 gr de margarina sau unt  
  • 100 gr de zahar
  • 3 pahare  ( 250 gr paharul ) de faina
  • vanilina
  • visina
  • bucati mici de ciocolata  100 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bucati de ciocolata:

Se incalzeste cuptorul .

Intr-un vas mai larg se toarna dulceata  preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa  de bicarbonat de sodiu nestins si  batem bine dulceata. Daca bateti cu mixerul electric  - atentie!  nu mai putin de 5 minute bateti totul. Daca se  bate cu telul, cu mina  - nu mai putin de 15 minute. 

Sa explic de ce: Cind incepeti sa bateti dulceata cu bicarbonatul , compozitia se mareste de vreo 3 ori  si devine o culoare violeta inchisa- asa trebuie sa fie. Compozitia  se bate  pina se micsoreaza la nivelul initial. Aceasta procedura si aceasta culoare violeta dupa coacere se transforma intr-o culoare a ciocolatei maro inchis si se obtine un  efect umed la gust .

Este foarte important  ca sa-si revina compozitia  la starea initiala.

Mai departe ,se  adauga toate ingredientele pe rind, ouale, zaharul, smintina, faina cernuta . untul topit , vanilina si se  bat bine toate ingredinetele pina se obtine un aluat omogen .Ciocolata se rupe in bucati mai mici. Visina se scurge de sucul ei.

Aluatul se toarna in forme mai mici cu lingura si se presara bucatile de ciocolata - mai multa , si visina mai putina.Formele se umplu la nivel de 2/3 .

Se coace intr-un cuptor incins pina la temperatura de 160-180 C timp de 15-20 minute, dar va rog , urmariti dupa cuptorul pe care-l folositi. 
 
Se rastoarna pe un platou prajiturile obtinute, se lasa  la racit si se stropesc cu ciocolata topita cu putin unt.

 

 

TIPS-URI

1

Aceasta reteta puteti sa o folositi la prepararea unui chec mare  sau sa o impartiti in jumatate si sa coaceti minichecuri mai mici, de pilda in forme mici de silicon , cum am procedat eu in cazul de fata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bucati de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

liana_geicu 1

19.01.2010, 21:55

BUn, Bun, foarte bun!

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:44

Minunata ! Imi place mult blatul cu dulceata Am facut si eu mai demult un chec si a fost foarte bun.

anisoara 1

24.01.2010, 10:53

Cu placere fetelor. Intradevar , are un gust deoasebit, umed si cu gust de ciocolata, cu toate ca ingridientul principal al ciocolatei ii lipseste.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu mere si ciocolata - 950