Se incalzeste cuptorul .
Intr-un vas mai larg se toarna dulceata preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa de bicarbonat de sodiu nestins si batem bine dulceata. Daca bateti cu mixerul electric - atentie! nu mai putin de 5 minute bateti totul. Daca se bate cu telul, cu mina - nu mai putin de 15 minute.
Sa explic de ce: Cind incepeti sa bateti dulceata cu bicarbonatul , compozitia se mareste de vreo 3 ori si devine o culoare violeta inchisa- asa trebuie sa fie. Compozitia se bate pina se micsoreaza la nivelul initial. Aceasta procedura si aceasta culoare violeta dupa coacere se transforma intr-o culoare a ciocolatei maro inchis si se obtine un efect umed la gust .
Este foarte important ca sa-si revina compozitia la starea initiala.
Mai departe ,se adauga toate ingredientele pe rind, ouale, zaharul, smintina, faina cernuta . untul topit , vanilina si se bat bine toate ingredinetele pina se obtine un aluat omogen .Ciocolata se rupe in bucati mai mici. Visina se scurge de sucul ei.
Aluatul se toarna in forme mai mici cu lingura si se presara bucatile de ciocolata - mai multa , si visina mai putina.Formele se umplu la nivel de 2/3 .
Se coace intr-un cuptor incins pina la temperatura de 160-180 C timp de 15-20 minute, dar va rog , urmariti dupa cuptorul pe care-l folositi.
Se rastoarna pe un platou prajiturile obtinute, se lasa la racit si se stropesc cu ciocolata topita cu putin unt.
1
Aceasta reteta puteti sa o folositi la prepararea unui chec mare sau sa o impartiti in jumatate si sa coaceti minichecuri mai mici, de pilda in forme mici de silicon , cum am procedat eu in cazul de fata.