Daca vreti sa va impresionati musafirii, este ideala ... vor crede ca este o prajitura de cofetarie fiindca este foarte frumos decorata, dar in acelasi timp se vor bucura de gustul delicios al unei prajituri de casa.
Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.
Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.
Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.
Cu restul compozitiei am pregatit blatul pentru negresa.
Am adaugat galbenusurile, apoi treptat faina si praful de copt. Am omogenizat bine.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat in compozitie, impreuna cu zahar vanilat si esenta de rom.
Am pus aluatul in tava pe hartie de copt. L-am copt la foc mediu aprox. 30 de minute. Il incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.
Intre timp am pus vasul cu acea compozitie oprita pe foc.
Am adaugat o ciocolata cu lapte rupta bucati, 70 ml frisca si am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat cu crema. Am tinut glazura la loc cald pana cand blatul a fost gata.
Am lasat 10 minute blatul sa se raceasca, l-am portionat in bucati mici (fara sa-l scot din tava), apoi i-am pus glazura si am lasat cateva ore deoparte.
Dupa cateva ore am scos bucatile de prajitura pe un platou si le-am decorat cu restul de frisca lichida pe care am batut-o bine inainte.
Este super delicioasa, cremoasa, pufoasa, dar mai ales ciocolatoasa. Cu siguranta preferata celor innebuniti dupa ciocolata.
O prajitura ideala pt orice eveniment, pentru sarbatori sau pur si simplu cand vrem ceva dulce si bun sa ne rasfatam :)