O prajitura care te indulceste
Dezgheatam foile de placinta dupa care le taiem pe lung.
Intr-un vas mare batem ouale cu zahar; adaugam ulei, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Adaugam esenta de rom si amestecam totul bine. Punem zdrentele foilor de placinta in compozitia obtinuta pana se patrund. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent, dam prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste.
Cat timp este la cuptor preparam siropul de zahar ars: ardem pe foc foarte mic 6-7 linguri de zahar brun si cand incepe sa se caramelizeze adaugam trei pahare mari de apa. Lasam sa se topeasca caramelul si fierbem pana scade putin.
Dupa 40 minute scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul de zahar ars peste.
1
siropul se va absorbi incet incet pe masura ce il vom turna.
2
topingul este optional :P