Prajitura cu crema de branza si capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iun 2015 | 3994 vizualizari

 

Mai aveam cateva capsuni si am hotarat sa fac o prajitura cu ce am mai gasit prin frigider. A iesit o bunatate pufoasa si aromata!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 4 lg apa
  • 150 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Pt. crema:

  • 250 g crema de branza
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 2-3 lg lapte
  • 150 ml frisca
  • 200 g capsuni
  • 3 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1/2 plic gelatina
  • 3 lg apa

Pt. jeleu:

  • 250 g capsuni
  • 3 lg zahar
  • zeama de lamaie
  • 50 ml apa
  • 1/2 plic gelatina
  • 3 lg apa

Pt. decor: frisca

Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si capsuni:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga pe rand apa, apoi zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se pune coaja rasa de lamaie si galbenusurile pe rand amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt, dupa care se incorporeaza in spuma cu miscari usoare de jos in sus. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute (sa treaca testul cu scobitoarea). Se lasa blatul sa se raceasca dupa care se taie in doua.

Crema: Branza se amesteca cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele se pun pe foc mic pana ce se topeste si se omogenizeaza. Se incorporeaza cate putin in crema de branza. Frisca se bate bine, apoi se amesteca cu crema de branza.

Capsunile se spala si se curata, se taie bucati mai mici, se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa pe foc sa dea cateva clocote, timp de 3-5 minute. Se lasa sa se raceasca. Gelatina se pune la hidratat in cele 3 lg de apa, apoi se incalzeste usor pana ce aceasta se dizolva. Capsunile se paseaza la blender, apoi se amesteca cu gelatina si se toarna totul peste crema de branza. Se omogenizeaza bine.

Se aseaza pe platou una din foi, se toarna toata crema de branza, se niveleaza si se acopera cu cealalta foaie. Se da la rece pana se prepara jeleul.

Jeleul: Capsunile se spala si se curata, se taie in bucati mai mici, se adauga zaharul, apa si zeama de lamaie. Se pun pe foc mic sa dea cateva clocote, timp de vreo 5 minute. Se lasa sa se raceasca. Gelatina se hidrateaza dupa care se incalzeste atat cat sa se dizolve, apoi se toarna peste capsuni. Cu ajutorul unei linguri ungem prajitura cu acest jeleu, avand grija sa avem peste toata suprafata prajiturii bucatele de capsuni. Se da la rece, de preferat pana a doua zi, apoi se orneaza cu moatze de frisca sau cum dorim.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la ciocolata alba din crema.

2

Pentru jeleu se pot pune mai multe capsuni (eu doar atat am avut).

3

In loc de jeleu, se poate prepara mai multa crema si sa se unga si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechino