deci aveam 2 cutii de naut in camara de mai bine de-o luna...ma gandeam azi sa-l arunc...totusi...cum eu nu prea is de acord cua runcatul., am zis hai sa deschid o cutie, sa vad macar ce gust are...am gustat si, surpriza, mi-a palcut chiar f mult...aduce la gust cu fasolea...retete cu naut nu stiam deloc, asa ca am cautat pe net ..am gasit cateva, printre care si aceasta de naut prajit, care am pus-o imediat in aplicare...mai urmeaza si altele, ca e bun si pe de-asupra si f hranitor si sanatos.
Boabele de naut se scurg si se spala in sita. Se stropesc cu ulei de masline si se amesteca bine, sa se unga boable toate. Se pune sare, piper, boia, boia iute, chili. Eu turmenic n-am pus ca nu am asa ceva...da cica se foloseste mai mult pt culoare acest condiment...Se amesteca apoi foarte bine, se pune in tava cu hartie de copt si se da la cuptor, la 220 grade cam 35-40 minute. Din cand in cand mai scuturam tava sa se intoarca boabele pe toate partile.
Foarte bun de rontait...