Muşchiuleţ de vită cu sos

de AlexJ in Vita, 23 Mar 2011 | 4029 vizualizari

 

Când eram mică acesta era unicul fel în care îmi plăcea carnea de vită :cu sos și macaroane.Aşa că în momentul în care am văzut acest mușchiuleț de vită proaspăt m-am gândit deja cum va arăta în farfurie la prânz.Este o rețetă relativ simplu de făcut și este pe placul copiilor având în vedere că în final carnea va fi atât de moale încât se va topi în gură.

 

INGREDIENTE

  • un mușchiuleț de vită
  • 5-6 căței usturoi
  • ulei măsline
  • foi de dafin
  • faina pentru rântaș
  • sare, piper,oțet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchiuleţ de vită cu sos:

Se ia mușchiulețul , se curăță de pielițe și se feliază, după care se bate cu ciocanul de șnițele.Se condimentează cu sare şi piper după gust. Așezați bucățile de carne în oală acoperiți-le cu ulei și prăjiți-le ( de fapt se vor fierbe în ulei).Veți vedea cum carnea își va schimba culoarea .

Când carnea este aproape gata se scoate pe o farfurie . Din uleiul rămas în oală se face un rântaș: în aceeași oală sau în alta , eu am făcut în alta în care am pus uleiul , am adăugat făina și am prăjit un minut ( la 4 linguri de ulei merge cam o lingură de făina).Când și-a schimbat culoarea am stins cu o cană de apă. Am condimentat cu sare , piper din belșug .Mama mea face rântașul direct în oală , dar eu am preferat sa îl fac separat , neavând experiența necesară.

Carnea am pus-o înapoi în oală și peste ea am turnat rântașul. In oală se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri și foile de dafin. Se dă la foc mic și se mai fierbe încă vreo 10-15 min.Dacă scade apa prea tare se mai poate adăuga, în așa fel încât carnea sa fie scufundată în sos. Când totul este gata se adaugă 1-2 linguri oțet ( după gust).

Se fierb separat niște macaroane conform indicațiilor de pe pachet și se servesc alături.
Dacă doriți un plus de savoare puteți adăuga niște parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchiuleţ de vită cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu paste